Gevaar voor Windows7 gebruikers

Hackers zien Windows 7-systemen als een eenvoudig doelwit. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse FBI, die bedrijven dan ook aanmaant om het niet langer ondersteunde OS achter zich te laten.
De Amerikaanse federale politiedienst FBI bemoeit zich in de Windows 7-discussie. De FBI stuurde een zogenaamde ‘private industry notification’ uit aan het begin van de week om Amerikaanse bedrijven te waarschuwen voor de gevaren verbonden aan een verder gebruik van Windows 7.
In januari stopte Microsoft met de ondersteuning van dat verouderde besturingssysteem maar heel wat organisaties blijven het OS desalniettemin gebruiken, wat zeer onveilig is.
De waarschuwing van de FBI komt er na aanvallen van criminelen. De politiedienst stelt vast dat hackers Windows 7 steeds meer als een eenvoudig doelwit zien. Aangezien Microsoft geen beveiligingsupdates meer lanceert voor het besturingssysteem, willen aanvallers profiteren. Deze trend zal niet meteen ophouden.
Oude kwetsbaarheden
De FBI geeft aan dat cybercriminelen zelfs nog oudere gekende kwetsbaarheden zoals EternalBlue en BlueKeep inzetten om systemen te kraken. Dat is extra pijnlijk aangezien het illustreert dat organisaties hun Windows 7-installatie zelfs niet hebben bijgewerkt naar de laatste beschikbare updates. Upgraden naar Windows 10 blijft de beste optie en blijft een must!. Dit kan tot op heden zelfs nog..
Hoewel de waarschuwing uit Amerikaanse hoek komt, geldt ze even sterk voor onze bedrijven in Europa. Windows 7 gebruiken is vandaag een risico, tenzij je als organisatie betaalt voor Microsofts uitgebreide ondersteuningsprogramma.
Een overstap naar een nieuw besturingssysteem moet in ieder geval prioritair zijn, aangezien ook dat programma niet eindeloos blijft lopen.
Heeft u vragen of informatie nodig? Bel ons service team: 0630985409