Interview in de regiokranten

John Sips: ,,Professionaliteit en betrouwbaarheid staan bij Uneed-IT bovenaan”

’ImakeIT’ heet voortaan ‘Uneed-IT’ en is niet meer gevestigd aan de Brugweg 1 bij de hefbrug in Waddinxveen, maar in een modern nieuw kantoorpand aan de Zuidbaan 514 op het bedrijventerrein GouwePark in Moordrecht, net over de grens van Waddinxveen en Gouda.

Voor deze belangrijke veranderingen hebben de eigenaren John en Petra Sips van deze IT-specialist voor ondernemers en particulieren gekozen om allerlei redenen. Met de nieuwe naam ‘Uneed-IT’ en hun vertrouwde website www.ikmaakhetwel.nl willen ze graag het unieke en exclusieve karakter van hun bedrijf tot uitdrukking brengen. En ook nog eens op een nieuwe locatie die makkelijker bereikbaar is.

,,Onze nieuwe locatie heeft een veel betere bereikbaarheid dan ons inmiddels verkochte pand aan de oostkant van de Gouwe bij een heel drukke hefbrug onderaan de daar extra krappe Brugweg”, stelt John Sips. ,,Klanten mopperden terecht dat ze naar ons langer onderweg waren als ze heen en terug ook nog eens vaak voor een geopende hefbrug moesten wachten.”

,,Er is in het pand op het GouwePark veel ruimte en een goed overzicht, een showroom met bekende A-merken, een grote technische dienst, adviescentrum, magazijn en administratie”, legt John Sips uit tijdens een rondleiding in het nieuwe bedrijfsonderkomen met vijf medewerkers. ,,We hebben verder de beschikking over twee verdiepingen en er zijn vier eigen parkeerplaatsen voor de deur. Bovendien schenken we de lekkerste koffie!”

Het nieuwe pand betekent niet alleen een fris modern gebouw, maar ook een in een modern jasje gestoken huisstijl, nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen. En belangrijk is ook dat Uneed-IT voortaan verwarring voorkomt met de vorige bedrijfsnaam die er bij het herhaaldelijk imiteren daardoor in de regio Waddinxveen en omgeving ontstond!

Dat bij een nieuwe locatie ook een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl en een vernieuwde website horen ligt voor de hand. ,,Die zijn voor ons belangrijk omdat ze ook zicht bieden op onze jarenlange kennis en ervaring als IT-specialist”, aldus John Sips. Hij is inmiddels bijna dertig jaar in verschillende branches actief sinds hij, na eerst nog bij IBM Nederland als operator en ontwikkelaar van besturingssoftware gewerkt te hebben, in 1992 zelfstandig met automatiseren is begonnen en zich in talrijke aspecten van zijn werk gecertificeerd heeft.

Onder het logo van Uneed-IT staat veelbetekenend de woorden ‘U het gebruik, wij de zorg!’. ,,Wij doen in alles waaraan een stekker zit als oplader van heel veel apparatuur, zoals de pc, smartphone, tablet en televisie”, zegt John Sips. ,,De klant, zowel ondernemer als particulier, bieden we het onbezorgde gebruik en wij staan er indien nodig en gewenst als helpende handen omheen.”

,,Bij de abonnementen voor service en preventief onderhoud die wij aanbieden aan consumenten bieden wij onbeperkte technische hulp voor 150 euro per jaar. Hiermee ben ik al vanaf het begin actief. De bestellingen uit onze website worden in de Goudse, Alphense en Zoetermeerse regio bij de mensen thuis bezorgd en vakkundig geïnstalleerd.”

De sterke pijlers van Uneed-IT zijn de verkoop, het onderhoud aan huis of in het bedrijf en de reparaties binnen hooguit een dag omdat mensen niet zonder hun pc, tablet, laptop en smartphone kunnen. Daarbij is ook belangrijk dat John Sips dé kwaliteitspartner is van de winkelketen VOBIS Computers met Terra van Wortmann uit Duitsland. Dat is de toonaangevende leverancier van hoogwaardige computer- en randapparatuur in de breedste zin van het woord.

,,Naast het leveren van goederen zijn VOBIS Computers en Uneed-IT gericht op het leveren van diensten waarbij de medewerkers bekend staan om hun goede productkennis. Deze productkennis houden zij up-to-date vanwege de A-merk-leveranciers. Daarnaast heeft VOBIS Computers en Uneed-IT de beste service, partners en een breed en actueel assortiment IT-producten. Dat is ook de reden dat we constant bezig zijn met vernieuwing en innovatie,” aldus Vobis Computers. John Sips is ook lid van de landelijke ICT Vereniging Profs die bestaat uit enkele tientallen ondernemers met een hoge graad van ICT-kennis.

John Sips van Uneed-IT: ,,Wat ik als doener in mijn werk belangrijk vind is een menselijke houding en snelle reactie op vragen en reparaties. Bij het zoeken naar oplossingen geef ik nooit op. Er gaat weliswaar veel online, maar ik zoek ook altijd het rechtstreekse contact met de klanten. Die persoonlijke aandacht zorgt voor vertrouwen. Bedrijven en particulieren kunnen daarom op ons bouwen als het gaat om professionaliteit en betrouwbaarheid.”

Uneed-IT (www.uneed-it.nl en www.ikmaakhetwel.nl) is gevestigd aan de Zuidbaan 514 op het GouwePark in Moordrecht. Het bedrijf is voor ondernemers en particulieren van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00-18.00 uur (T 0182-820218) en daarna telefonisch bereikbaar tot 23.00 uur (via het servicenummer M 06-30985409). Uneed-IT is ook een UPS Acces Point en Servicepunt voor het afhalen of afgeven van DHL-pakketten.