Erkende fouten van microsoft

Windows 11 is al een week beschikbaar, maar voor sommige gebruikers is het gebruik niet zonder problemen. Hier staan de meest belangrijke bugs voor je op een rijtje altijd handig om te weten wat het ergste is wat je kunt verwachten, als je twijfelt over upgrade of geen Windows 11.

Waar sommige gebruikers maar wat graag de Taakbalk van Windows 10 terug willen zullen sommigen juist blij zijn met die van Windows 11. Sinds kort is het ontwerp terug te zetten naar dat van Windows 10 met een andere thema maar voor sommige gebruikers geldt dat de taakbalk onbedoeld aan de linkerkant staat.

Bovendien werkt in zijn geval Startmenu ook niet. Er blijkt wel een workaround te zijn. Als je met behulp van de tool netplwiz een lokaal administratoraccount toevoegt kun je je vorige account verwijderen. In veel gevallen blijkt dit genoeg te zijn om zowel het probleem met de taakbalk als met het startmenu te verhelpen.

Een bekender groot probleem is de prestatie van AMD processors hebben op Windows 11. In e-sports-games zouden systemen tot 15% aan prestaties kunnen verliezen. Om precies te zijn is de latency van de L3-cache hoger en wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen snellere en tragere cores, zeer bedenkelijk dus! Wel werkt AMD al aan software-updates die deze maand nog beschikbaar gesteld moeten worden!

Tegelijkertijd kondigde de softwaremaker aan dat Intels netwerksoftware kampt met dataverlies, wederom door compatibiliteitsproblemen met het nieuwe besturingssysteem. User Datagram Protocol-packages worden hierdoor in bepaalde situatie niet verzonden. Dat maakt je verbinding trager. Aanstaande dinsdag is het Update dag, dan is Microsoft van plan een update uit te rollen met de oplossing.

Ons advies? Wacht met updaten naar Windows 11 tot er duidelijk is dat de bekende problemen zijn opgelost met updates van Microsoft..
Is je laptop of computer wat ouder? Doe dan bij ons de PC of Laptop check geheel vrijblijvend, zodat u zeker weet of het verstandig is om naar Windows11 over te gaan.

Team Uneed-IT