Outlook wordt vernieuwd

De update is waarschijnlijk één van de grootste veranderingen aan Outlook voor Windows sinds de oorspronkelijke lancering in 1997, zegt Microsoft. Desondanks hoopt het bedrijf dat gebruikers niet doorhebben dat er iets is veranderd. “Dit is één van die verbeteringen die onzichtbaar moet blijven, omdat het problemen elimineert maar niks verandert aan de basis functionaliteit van het product. Iets anders dat sneller gaat met de update is het laden van gedeelde agenda’s. Dat zou ook ogenblikkelijk moeten gebeuren, in plaats van de paar seconden die het systeem eerst nodig had.

Verder zijn er andere kleine veranderingen om de gedeelde Outlook agenda’s net wat handiger te maken. Zo hoeven gebruikers niet te kiezen of ze een bericht naar alle deelnemers of een deel van de deelnemers willen sturen, bij het veranderen van de lijst van deelnemers. Outlook zal voortaan zelf reduceren naar welke gebruikers een update moet worden gestuurd.

Op het moment kan zo’n 10 procent van de Outlook voor Windows gebruikers met de agenda verbeteringen aan de slag. Microsoft is van plan de update geleidelijk aan gedurende de lente en zomer naar meer gebruikers uit te rollen. Overigens waren de verbeteringen voor de gedeelde agenda al eerder beschikbaar voor Outlook op de Mac, mobiele telefoon en de webversie.