Stabiele en supersnelle WiFi in en rond het huis?

Razendsnel en stabiel internetten in uw hele huis. Dát is wat we willen. Helaas is wifi meestal de zwakke schakel. Maar dankzij mesh surft u superstabiel in uw hele huis. Én snel.

Het is een grote bron van ergernis: traag internet. U kent het misschien wel. In de woonkamer werkt wifi als een tierelier, maar in de slaapkamer schiet het voor geen meter op. Over de zolder beginnen we maar helemaal niet. Zelfs een wifi-repeater om het bereik te vergroten lost dit probleem niet zomaar op. Waarom niet? Omdat een smartphone, laptop en televisie niet altijd automatisch het sterkste wifi-punt oppikken. Daar kunt u, als gebruiker, weinig aan doen. En ook uw modem bepaalt die keuze niet; dat doen uw telefoon, laptop, tv en tablet zelf. Vaker dan dat we zouden willen pakken ze de traagste verbinding. Oftewel: ze hebben de optie voor de Thalys, maar die zogenaamde ‘slimme’ apparaten pakken de Sprinter. Handig.

Mesh biedt uitkomst
Mesh lost dit probleem op. Deze slimme software zorgt ervoor dat uw FRITZ!Box-modem en FRITZ!Repeater (onze huis-wifi-repeater) samen een naadloos netwerk vormen. Dankzij de mesh-software switchen uw telefoon, tablet, laptop en tv automatisch naar het sterkste wifi-punt in huis. Zonder dat u dat merkt. Ook als u met de laptop of telefoon van boven naar beneden loopt, blijft de verbinding snel en stabiel. Vergelijk het met bellen in de trein zonder dat het gesprek wegvalt: uw telefoon wisselt dan van zendmast naar zendmast zonder dat u iets doorheeft. Heerlijk zorgeloos en snel internetten in het hele huis dus. Dat is niet alleen heel prettig, maar nu we steeds meer thuiswerken en meer apparaten verbonden zijn met het internet, ook gewoon noodzaak.

Mesh als service
Mesh-technologie bestaat al een tijdje, maar u betaalt er normaliter al snel een paar honderd euro voor. ImakeIT wil graag dat klanten het beste internet hebben, wat overal in huis veilig en snel is. Daarom kunnen onze klanten via een software-update mesh ontvangen. Als u een geschikt modem enof Repeater heeft uiteraard. Check voor de zekerheid dat het besturingssysteem van het modem en de wifi-repeater up-to-date zijn.

Wifi-repeater
Mesh werkt als u minimaal twee wifi-punten in huis heeft. Bijvoorbeeld uw modem en een wifi-repeater. U heeft een wifi-repeater nodig als een modem alleen geen volledige dekking biedt. De repeater versterkt vervolgens het signaal. Voor het beste resultaat sluit u iedere wifi-repeater bekabeld aan op het modem. Draadloos kan ook. De repeater moet dan wel goed binnen het bereik van het modem geplaatst worden.

Gebruikt u nog geen geschikte wifi-repeater in huis? Dan is dit het juiste moment er eentje aan te schaffen. Als klant van ImakeIT betaalt u in onze webshop ook nog eens een gereduceerd tarief.  Komt u er toch niet uit? Bel ons dan even.

Extra voordelen
De software voor mesh heeft trouwens nog een aantal extra voordelen. Zo wordt ook het instellingenscherm van uw modem vernieuwd, waardoor u beter en gemakkelijker inzicht heeft in welke apparaten er op de wifi zitten.