Uitstellen Windows 10 mei 2020 update is verstandig!

Microsoft heeft een nieuwe grote update van Windows 10 officieel uitgebracht, de zogenaamde mei 2020 (feature) update. Toch wordt deze update nog maar op een zeer beperkt aantal apparaten uitgerold. De reden hiervoor is dat er de nodige problemen zijn met deze update, waardoor installeren onverstandig is.

Dat er misschien wat Dell-, HP- of Lenovo-laptops zijn die niet helemaal lekker uit de verf komen na een Windows 10-update, dat kan gebeuren. Het kan zijn dat systemen met een bepaalde configuratie niet zijn getest. De bedrijven zullen dan snel met een oplossing moeten komen.

Aan alle gebruikers hebben we op dit moment dan ook een simpel advies. Stel het uitrollen van de mei 2020 voorlopig maar een paar maanden uit. Na de zomer is misschien een goed evaluatiemoment om te kijken of deze feature-update kan worden uitgerold. Alle losse beveiligingsupdates die op Patch Tuesday verschijnen zouden we wel gewoon blijven installeren. Er zijn geen indicaties dat daar problemen tussen zitten en het niet installeren van deze updates zorgt mogelijk voor meer problemen, omdat beveiligingslekken dan niet worden gedicht.