Wat zijn NUC computers?

Wie houdt er niet van een goede desktop-setup? Terwijl laptops en tablets steeds populairder worden, kunnen velen nog steeds niet zo goed presteren als een solide bureaublad. Het probleem is echter dat desktops van oudsher veel kostbare ruimte innemen en moeilijk te rechtvaardigen zijn in kleine kantoren.

NUC kan het best worden omschreven als een small form factor pc. Ze zijn vrij klein, ongeveer even groot als een externe harde schijf, hoewel sommige zelfs kleiner zijn. Ondanks hun formaat pakken ze nog steeds evenveel vermogen in als een gewone desktop. Deze worden vaak gebruikt als thuisbioscoop-pc’s Uw eerste thuisbioscoop-pc: YouTube-video’s op uw tv en meer Uw eerste thuisbioscoop-pc: YouTube-video’s op uw tv en meer die de mogelijkheden van pc’s combineren met thuismediacentra, hoewel ze ook vaak worden gebruikt voor programmeren en zelfs gamen wanneer ze zijn aangesloten op een hd-tv.

Een NUC-eenheid kan vrijwel alles doen waar een standaard desktop toe in staat is. Het heeft echter geen optisch station en heeft meestal niet veel ruimte op de harde schijf. Een eenheid heeft ook meestal een USB 2.0-poort of twee, soms een paar USB 3.0-poorten, een HDMI-poort, een audio-aansluiting en een soort antenne voor Bluetooth- of WiFi-verbindingen.

Vanwege het hoge aanpassingsniveau dat vereist is voor NUC, bieden deze systemen niet veel voordelen ten opzichte van voorgemonteerde pc’s voor de gemiddelde gebruiker. Ze kosten ongeveer evenveel om op te zetten als het kopen van een goede vooraf samengestelde pc. Echter, voor iemand die NUC koopt met een doel in gedachten en het voor dat doel assembleert, kan het een behoorlijk goede kleine machine blijken te zijn.

NUC’s hebben een geweldige reputatie om rustig te werken zonder oververhitting, iets waar veel laptopgebruikers helaas mee te maken hebben. Hoe een oververhittingslaptop te repareren Hoe een oververhittingslaptop te repareren De grootste bedreiging voor uw laptop, behalve uw koffiemok, is oververhit . We laten je zien wat je eraan kunt doen. Lees verder . Bepaalde modellen hebben wel fans, hoewel er absoluut fanloze variĆ«teiten zijn, die verrassend genoeg geen oververhittingsproblemen hebben.

Ze zijn ook behoorlijk krachtig voor hun formaat, met zowel i3- als i5- core-processors en ondersteunen doorgaans tot 16 GB SO-DIMM-geheugen. Intel werkt momenteel aan NUC met een i7-processor, hoewel het naar verluidt twee keer zo dik is als zijn voorgangers, ongeveer twee inches.