Wist u dat? Een valse recensie op Google plaatsen is strafbaar?

“Verschrikkelijk onprofessioneel bedrijf wat ontzettend slecht omgaat met personeel. Mochten ze je een goede aanbieding geven, doe het niet.. trap hier niet in mensen! Schijn bedriegt afspraken komen zij toch niet na. Ik waarschuw jullie. Houd je ogen open als je in zee gaat met dit bedrijf.”

Dit vernietigende review springt direct in het oog als u googelt op diegene die de review schrijft. Ontzettend vervelend natuurlijk, om niet te zeggen schadelijk, als dat het eerste is wat een potentiële klant of sollicitant ziet bij het zoeken naar een dienst of product dat ons bedrijf levert of een functie bij ons bedrijf.

Een fake recensie dus
Het komt veel voor en ook enkele klanten van ons hebben met dit fenomeen te maken gehad. Soms gaat het om een rancuneuze ex-medewerker maar er zijn ook gevallen bekend van bedrijven die op deze manier hun concurrenten in dezelfde regio proberen zwart te maken om er zelf beter uit te springen. Daar hebben wij op dit moment erg veel last van, we hebben als bedrijf dan ook aangifte gedaan tegen laster en smaad.